Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates

mob:+381 63 230 222,+381 62 230 222

e-mail: cms.beograd@gmail.com

Gostovanje na RTS - Tema: Gojaznost kao veliki problem za pojedinca i drustvo

Na programu RTS TV, povodom aktuelne teme: GOJAZNOST VELIKI PROBLEM ZA POJEDINCA I DRUŠTVO POSEBNO U DOBA KORONA VIRUSA, gostovali su i govorili Prim.dr Snežana Polovina-internnista endokrinolog i asistent dr Ognjen Skrobić iz Kliničkog centra Srbije i Mile Grozdanić predsednik Udruženja za prevenciju i borbu protiv gojaznosti kod odraslih i dece u Srbiji, regionu i diaspori širom sveta.

Tel, viber.whatsapp: + 381 63 230 222
Beograd, Srbija, 07.09.2020.g.

Gojaznost se mora posmatrati kao bolest i tela i uma. Pacijentima je neophodna pomoć da bi postali svesni da imaju kapaciteta da poboljšaju svoje zdravlje ostvarujući idealnu telesnu težinu.

Koronarna srčana bolest, šlog, hipertenzija, dijabetes tipa 2, osteoartritis i respiratorni problemi. Gojaznost se dovodi u usku vezu sa komplikacijama u trudnoći, a takođe i sa poremećajima menstrualnog ciklusa, stresnoj inkontinenciji, psihološkim oboljenjima (depresija).